Programma’s Die Je Moet Hebben Op Je Pc

software programma's

Je wilt je computer gebruiken voor je studie of werk. En het is belangrijk dat je computer het blijft doen en de juiste programma’s bevat. Maar welke zijn dat? en heb ik ze dan wel echt nodig?

Vindt op deze pagina de programma’s die je nodig hebt om te kunnen werken of studeren zonder problemen!

Windows 10 / office tegeld

Windows 10

Windows is het besturingssysteem wat meestal met je computer wordt meegeleverd als je hem koopt Dit is nodig om überhaupt met de computer te kunnen werken. Windows is de meest verkochte besturingssysteem. 

Naast Windows heb je nog Mac (van Apple en Linux. Er zijn  er nog veel meer, maar dit zijn de meest bekende. Zelf gebruik ik Windows 10!

MxAfee logo

Virusscan

Om je computer te vrijwaren van virussen en andere bedreigingen is het belangrijk om een goede virusscan / firewall pakket te installeren op je computer. 

Er zijn altijd wel “kwaadwillenden” die je computer willen binnendringen, en bijvoorbeeld je bankgegevens willen stelen om zo met je geld er vandoor te gaan. Om dit te voorkomen heb je dus je virusscan / firewall pakket nodig. Deze moet je zo instellen dat deze regelmatig updates binnenhaalt en regelmatig (1X per week) je computer helemaal door scant. zo blijft je computer schoon! Ik gebruik zelf, naar alle tevredenheid McAfee!

Office pakket (365)

Als je voor school of werk veel teksten moet opstellen of speedsheets moet maken, dan is een office pakket wat je nodig hebt. Je hebt ze in verschillende prijsklassen en pakketten.

Zelf gebruik ik Office 365. Hierin zitten alle office programma’s en van de nieuwste versie. Microsoft houdt dat bij en zorgt dat je steeds de nieuwste versie hebt. Voor mij de meest ideale situatie.

Speciale software

Je hebt dan nog speciale software, licht er aan waarvoor je je computer nog meer gebruikt. soms is het om foto’s te bewerken, soms speciale teken programma’s, soms om video’s op te nemen, je kan het zo gek niet bedenken, of het kan. 

Soms heb je meer behoefte aan spelletjes. dat kan ook. In dit geval is het belangrijk dat je weet hoe snel je computer is. is je computer niet snel? lees hier hoe je hem weer snel kunt krijgen

Heb je nog vragen, of aanvullingen, laat het mij weten in de reacties hieronder!

wat zit er allmemaal in een pc

AuteurJeroen SantingGeplaatst opaugustus 24, 2018CategorieënPC Onderhoud“Wat zit er allemaal in een PC en hoe werkt het?”bewerken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.